Wc verstopt Nijmegen

Een verstopt toilet in Nijmegen lossen wij snel voor u op!

Als uw wc verstopt zit, dan heeft u een betrouwbare rioolvakman nodig. De wc nog eens doorspoelen durft u niet meer, want het water komt samen met allerlei andere resten omhoog. Als u niet op tijd laat ingrijpen, staat u straks een zeer vuil klusje te wachten. Hoe kan onze specialist uit Nijmegen u helpen? U leest het hier.

Waardoor is uw wc verstopt geraakt?

Dit is enigszins belangrijk om te weten. Want in een wc kan een grote vetklomp zitten of er is een voorwerp in gevallen. De specialist moet in beide gevallen op verschillende manieren te werk gaan. Meestal gaat het echter om verstoppingen door:

 • Opgehoopt wc-papier
 • Vochtige doekjes
 • Tampons en maandverband
Een enkele keer wordt er ook een volle frituurpan in de wc gegoten. Misschien gebeurt dat wel uit onwetendheid of iemand wil iemand een nare streek leveren. Vet verwijderen kost veel tijd en werk, maar onze specialist heeft gelukkig veel ervaring met dit soort problemen.

Verstopping wc oplossen: wat gebruikt de vakman?

Afhankelijk van de aard en de ernst van de verstopping kan onze specialist verschillende soorten gereedschappen gebruiken. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de wc verstopping wordt verwijderd door:

 • Een gewone ontstoppingsveer
 • Een verenmachine (dit is de mechanische variant van de ontstoppingsveer)
 • Een hogedrukreiniger
De specialist heeft ook nog ander gereedschap bij zich, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van reparaties. In sommige gevallen moet de wc zelfs gedemonteerd worden, zodat de vakman de verstopping beter kan bereiken. Al het nodige materiaal wordt in zijn servicewagen vervoert, dus u hoeft zelf vooraf niets te kopen.

Kosten verstopping wc verwijderen

Verschillende zaken spelen een rol in het bepalen van de prijs. Onze vakman kan u al op voorhand een prijsopgave verschaffen. Het is wel mogelijk dat de prijs achteraf nog aangepast moet worden en wel hierdoor:

 1. De verstopping kan veroorzaakt zijn door een defect in een leiding. Het kost dan meer tijd en middelen om het probleem op te lossen.
 2. Als de verstopping zeer hardnekkig vast zit, duurt het ook langer voor het verwijderd is. Het totaal van alle gewerkte uren wordt altijd in rekening gebracht.
 3. In sommige gevallen moet er een inspectie worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld als de verstopping moeilijk bereikbaar is of om defecten op te sporen. Voor inspecties wordt meestal een meerprijs gerekend.
 4. Ook de kosten voor de gebruikte materialen worden in rekening gebracht, zeker als er ook reparaties moeten worden uitgevoerd.

Hoe voorkomt u nieuwe wc verstoppingen?

Overlast door een verstopte wc: dat nooit meer. Maar hoe kunt u een verstopte wc nu voorkomen? Goed onderhoud is natuurlijk van belang, maar u kunt misschien nog meer doen:

 • Plaats een wc-rolhouder. Zo valt de rol niet in de wc.
 • Plaats een afvalemmer voor tampons, maandverband en (vochtige) doekjes.
 • Duw de spoelknop goed in als u doorspoelt. Zo kunnen de resten beter worden afgevoerd.

Wc verstopt: voorkom lekkages en andere overlast op tijd!

Als u in Nijmegen woont of werkt, kunt u via ons altijd rekenen op de hulp van een betrouwbare, lokale vakman. U krijgt contact met hem door ons te bellen. Maak een afspraak en hij komt binnen 24 uur bij u langs!

WC verstopt Nijmegen?

Wij staan 24/7 voor u klaar!